Kirjan painaminen on suuren työn arvokasta viimeistelyä

Ääni- ja e-kirjoilla on kannattajakuntansa, mutta painettua kirjaa ne eivät koskaan pysty kaikissa tilanteissa korvaamaan. Kirjan painaminen on erottujan valinta. Paperin tuoksu. Kanteen tarkoin valitun pinnan näppituntuma. Sivujen suhina ja kahina. Taisit päästä jo jyvälle siitä, mitä tarkoitamme.

Markprint painaa vuosikymmenten kirjapainokokemuksella pehmeäkantisia kirjoja liimasidonnalla sekä lankasidottuja kovakansikirjoja. Painosmäärät vaihtelevat 50–5000 kappaleen välillä. Olipa teoksesi sitten runokirja, romaani, historiikki, tietokirja tai valokuvateos, löydät laajasta valikoimastamme takuulla uniikin sisällön arvoisen painototeutuksen.

Kirjan painaminen hoituu pieninä painoksina digipainossa, josta kuljetamme painotuoreet lämpimäiset luoksesi Markprintin pinkissä pahvilaatikossa. Laatikon avaaminen on asiakaspalautteiden perusteella usein tunteellinen hetki. Kirja vaatii tekijältään kärsivällisyyttä ja istumalihaksia. Usko teoksen valmistumiseen saattaa matkan varrella olla hetkittäin koetuksella. Kun kirja viimein siirtyy tekijän työpöydältä painettavaksi, pitää kirjalähetystä voida odotella vailla huolia.

Parhaaseen ja kustannustehokkaimpaan lopputulokseen päästään, kun Markprintin asiantuntijat saavat olla mukana pitkän projektin alkumetreiltä lähtien. Yhteyttä kannattaa siis ottaa jo suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi teoksen optimaalisinta sivumäärää miettiessä valittu painotekniikka ja -materiaali ovat merkityksellisiä tietoja.

Lanka- vai liimasidonta kirjaan?

Yli 500 kappaleen painokset teemme aina offsetpainossa. Jos teokseen tulee liimasidonnan sijasta lankasidonta, on aikaa varattava myös luottokumppanimme sidontatyölle. Lankasidonnalla kirja aukeaa paremmin ja kestää esimerkiksi kirjastokäytössä lukukertoja paremmin kuin liimasidonta. Painotyöhön tulee varata valituista toteutustavoista riippuen noin 2-4 viikkoa.

Kirjan painamisessa paperivalinta vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Esimerkiksi historiikkeihin, joita Markprintillä painetaan paljon, valitaan usein päällystämätön paperi sen pehmeyden ja arvokkuuden vuoksi. Valokuva- ja taidekirjoissa päällystetty paperi on yleensä toimivin valinta. Tällöin kuvista saadaan mahdollisimman kirkkaat ja raikkaat ja myös kontrastit ovat selkeät.

Myös kirjan esilehdille voidaan painaa, jolloin sisäkannetkin heräävät eloon. Innovatiivinen kuvittaja/graafikko pystyy luomaan esilehtiin yllätyksellisiä yksityiskohtia, joilla voi olla iso vaikutus yleisilmeeseen valkoisten esilehtien sijaan. Kanteen voidaan tehdä myös erillinen käärepaperi, jolloin kirjalla on ikään kuin kaksi erilaista olemusta: toinen piilossa käärepaperien alla.

Kirjakaupan hyllyllä on helppo erottua kannen efekteillä, esimerkiksi huomioarvoa ja laatumielikuvaa lisäävällä folioinnilla.

Toimivaa Tavallista - tilaa painotyö verkosta

Kun tarvitset Toimivaa Tavallista ja tiedät tarkkaan mitä se on, saat tilauksen vetämään heti ja helposti verkosta. Laskurimme avulla saat heti tietoosi myös painotyön kustannuksen. Helppouden vuoksi verkkovalikoimissa on karsitusti muuttujia ja materiaaleja.

Kun kaipaat Erottuvaa Erilaista, työ käynnistyy yhteydenotolla esimerkiksi viereisellä tarjouspyyntölomakkeella.

Erottuvaa Erilaista - jätä tarjouspyyntö

Yksilöllisissä painotöissä olemme mielellämme mukana jo alkuvaiheissa suunnittelutyön apuna. Erottuvassa Erilaisessa hinnoitteluun vaikuttaa moni muuttuja (kuten materiaali, efektit ja standardeista poikkeava koko), siksi emme ole voineet tehdä Erottuvan Erilaisen verkkokauppaa.

Jätä meille tarjouspyyntö ja kuvaile tarvettasi ja toiveitasi, niin saat paluupostissa tarkemman hinta-arvion painotyöstäsi.