Kirjapaino Markprint - Suomen vihrein pinkki painotalo

Vuonna 1985 pitkäaikaiset työkaverit Arto Näveri ja Matti Pukkila päättivät perustaa painotalon Lahteen. Syntyi Kirjapaino Markprint, jota voi kainostelematta tituleerata Suomen johtavaksi UV-painamisen asiantuntijaksi. Teknologiaan on haluttu aina investoida rohkeasti, koska vain siten palveluvalikoima on voitu pitää aina askeleen muita edellä.

Edelläkävijän rooli on vaatinut tiettyjen asioiden opettelua nollapisteestä, uskallusta kokeilla ja oppia kokeilun kautta.

Vuonna 2009 tehdyt 1,5 miljoonan teknologiainvestoinnit saattoivat jonkun mielestä kuulostaa Markprintin kokoisessa yrityksessä aavistuksen suuruudenhulluilta. Mutta juuri teknologiaan panostamalla on pystytty vakiinnuttamaan oma paikka painoalan myllerrysten keskellä.

Markprintissä on parhaillaan käynnissä hallittu sukupolvenvaihdos. Vuonna 2017 yrityksen toimitusjohtajana aloitti pitkän uran painomaailman johtotehtävissä tehnyt Mikko Ilomäki. Samalla hänestä tuli yhtiön merkittävä osakas.

Vuonna 2018 tuotantojohtaja Matti Pukkilan jäädessä eläkkeelle osakkaaksi kutsuttiin Markprintin markkinoinnissa ja myynnissä pitkään työskennellyt Tuomas Talvitie. Pitkät työurat ovat Markprintissä tyypillisiä, joten asioita on vuosien varrella tehty oikein myös henkilöstöjohtamisessa. Markprint on aina ollut ylpeä yrittäjävetoisesta tavasta toimia. Yrityksen osakkaat ovat vahvasti mukana operatiivisessa toiminnassa.

Ympäristöihmisen johdolla kohti uusia painoalan innovaatioita

Toimitusjohtaja Mikko Ilomäki on vannoutunut ympäristöihminen, joka uransa alkuaikoina sai jopa hyväntahtoista naljailua ympäristöintoiluistaan muilta painoalan ihmisiltä. Vaan niin ovat ajat muuttuneet. Tänä päivänä yhdelläkään alan yrityksellä ei ole varaa viitata ympäristöasioille kintaalla.

Markprintissä on intoiltu ympäristöasioista aina, joten Ilomäen nimittäminen toimitusjohtajaksi oli luonteva askel kohti entistä vihreämpää tulevaisuutta. Joutsenmerkki on ollut Markprintillä käytössä jo vuodesta 1993 ja vuonna 2007 koko tuotanto sertifioitiin ympäristömerkin tiukat kriteerit täyttäväksi. Vuonna 2009 palettiin lisättiin FSC- ja PEFC-ympäristösertifikaatit.

Markprintin johtoajatuksena on alusta asti ollut ainutkertaisten ja korkealaatuisten painotöiden toteuttaminen ympäristöystävällisesti ja kohtuullisin kustannuksin. Tästä johtoajatuksesta pidetään edelleen intohimoisesti kiinni.

Aitoa vastuullisuutta ilman sanahelinää

Markprint oli ensimmäisten painotalojen joukossa hakemassa Joutsenmerkkiä vuonna 1993, kun merkki lanseerattiin painoteollisuuteen. Vuonna 2007 koko tuotantomme sertifioitiin ympäristömerkin tiukat kriteerit täyttäväksi.

Tilaa asiakaslehtemme

Hyviä uutisia: suutarin lapsella on kengät! Kirjapaino Markprint julkaisee säännöllisesti omaa asiakaslehteä, jonka sinä voit tilata maksutta itsellesi. Jokainen lehti on myös työnäytteemme painotekniikoiden suvereenista hallinnasta ja viimeistellystä työstä.

Ota yhteyttä painoasioissa

Kaikilla Markprintin ammattilaisilla on pitkä kokemus alalta, joten hallitsemme aidosti konsultoivan myynnin. Emme myy vain painotuotteita vaan näkemystämme tarkoituksenmukaisimmista painoratkaisuista. Joskus se on Toimivaa Tavallista, useimmiten Erottuvaa Erilaista, sillä olemme erikoistuneet erottumiseen.