Ympäristöystävällisen painamisen pioneeri palveluksessasi

Nykypäivänä mikään yritys ei voi viitata kintaalla ympäristöasioille. Markprintissä ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus laajemminkin – muun muassa henkilöstöpolitiikassa – on ollut kaiken perusta jo vuodesta 1985, jolloin ympäristöystävällinen painotalo perustettiin Lahteen.

Hyvä asiakkaamme, voit ladata ympäristömerkkimme käyttöösi sivun alalaidasta.

Markprint oli ensimmäisten painotalojen joukossa hakemassa Joutsenmerkkiä vuonna 1993, kun merkki lanseerattiin painoteollisuuteen. Saimmekin sen käyttöömme heti ensihakemalla. Vuonna 2007 koko tuotantomme sertifioitiin ympäristömerkin tiukat kriteerit täyttäväksi.

Myös henkilöstöämme koulutetaan jatkuvasti alati tiukentuvien kriteereiden tuntemuksessa. Vuosien kokemuksella hukkatulosteiden määrät, liuottimien käyttö ja kaiken mahdollisen kierrättäminen on optimoitu vähentämään ympäristön kuormittamista.

Puun alkuperäsertifioinneista käytössämme on PEFC. Ympäristömerkeistä olemme ylpeitä ja kannustamme myös asiakkaitamme valitsemaan ympäristöystävällisesti ja viestimään valinnoista eteenpäin merkkejä painotuotteissa käyttämällä. Joutsenmerkin käyttö painotuotteessa ei tuo sinulle mitään lisäkustannuksia, sillä syntyvistä kuluista huolehdimme me. Käytä siis merkkiä rohkeasti ja kerro näin asiakkaillesi, että ympäristöasiat on asianmukaisesti huomioitu.

Tulostinväreinä käytämme ympäristöystävällisiä Eco-Solvent-värejä, vaikka ne ovat kalliimpia kuin perinteiset liuotinvärit. Vastuullisuus tuo väistämättä joitakin lisäkustannuksia, mutta meidän arvomaailmassa ne ovat asioita, joista emme halua koskaan tinkiä. Näin toimii ympäristöystävällinen painotalo.

Sertifikaatit ja ympäristömerkit

Erilaiset ympäristösertifikaatit määrittävät niin tuotantoketjua kuin käytettyjä raaka-aineita, ja jokaisella niistä on oma tunnusmerkkinsä. Markprintin painamissa töissä saattaa olla joku kolmesta ympäristömerkistä – tai parhaimmillaan jopa kaksi, sillä suosimme ympäristöystävällisiä papereita.

Markprintin valitseminen painokumppaniksi on jo ekoteko itsessään. Koska meillä on Joutsenmerkin käyttöoikeus, on sinulla asiakkaanamme oikeus painattaa se tuotteeseen näkyville ilman eri veloitusta. Näin meillä painattamasi painotuote on aina myös viesti yrityksesi arvoista!

Joutsenmerkki

Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki osoittaa, että painotalo ottaa toiminnassaan ympäristön huomioon ja täyttää tiukat ympäristövaatimukset, jotka tarkistetaan 3-5 vuoden välein. Painotalossa vaatimukset kattavat paperin, kemikaalit sekä koko painoprosessin. Joutsenmerkki huomioi myös kierrätyksen sekä tuotannossa että valmiissa tuotteissa.

Markprintilla on ollut pohjoismaisen Joutsenmerkin käyttöoikeus jo vuodesta 1993. Vuonna 2007 koko tuotanto sertifioitiin ympäristömerkin tiukat kriteerit täyttäväksi. www.joutsenmerkki.fi

PEFC/02-31-146

PEFC on maailman suurin metsäsertifiointijärjestelmä. Sen vaatimukset hyvälle metsänhoidolle perustuvat kansainvälisiin, useiden valtioiden yhdessä hyväksymiin kestävän metsätalouden periaatteisiin ja tavoitteisiin. Noin 95 prosenttia Suomen talousmetsistä on sertifioitu PEFC-järjestelmän mukaisesti. PEFC–sertifioitu paperi on todiste kestävästä metsänhoidosta ja vastuullisesti tuotetun raaka-aineen käytöstä painotuotteissa. Myös tämä ympäristösertifikaatti on ollut Markprintin käytössä vuodesta 2009 alkaen.
www.pefc.fi

Kysy ympäristöasioista

Ympäristöystävällisessä painotalossa koko henkilökuntamme vastaa mielellään asiakkaidemme vastuullisuuskysymyksiin. Myyntijohtaja Tuomas Talvitielle voit soittaa vaikka heti suoraan linkin numerosta.