Munken ja Scandia 2000 saivat haastajan, premium-paperit vertailussa

Paperibrändit Munken ja Scandia 2000 ovat useimmille meistä tuttuja jo entuudestaan. Nyt markkinoille on tullut myös Papyruksen MultiDesign -tuoteperhe, joka haastaa markkinaa omilla vaihtoehdoillaan.

Kaikki brändit ovat korkealaatuisia hienopapereita ja niitä käytetään usein esitteisiin, lehtiin, katalogeihin, kutsuihin ja kirjoihin. Ne eroavat kuitenkin hienoisesti toisistaan muun muassa värissä, pinnassa ja painossa.

Munken on Ruotsalaisen Arctic Paperin tuottama paperisarja, joka koostuu kahdeksasta eri paperilaadusta. Perus Munkenin rinnalle on tullut myös Rough -versio, joka on selvästi karheampi pinnaltaan kuin perus Munken. Munken-papereita on neljässä eri sävyssä, kermasta korkeavalkoiseen, ja kussakin kahdessa eri pinnan rakenteessa. Kirjekuoria löytyy C6, C5, C4 ja 155×155 mm koossa mutta ne pitää tilata Ruotsista. Munken on asiakkaidemme kestosuosikki ja sen asema ei ole heikennyt mihinkään vuosien saatossa.

Scandia 2000 –sarjan paperit valmistetaan myös Ruotsissa, Lessebo nimisellä paperitehtaalla. Scandia 2000 –sarjan paperit ovat lähellä Munkenin värisävyjä mutta suurin erottava tekijä on paksuus. Saman neliöpainon omaavista papereista Scandia on hieman paksumpi ja jämäkämpi vaihtoehto. Paksuin paperi on 440 grammainen ”pahvi” ja tätä käytetään usein premium tason käyntikorteissa. Scandia 2000 tuoteperheeseen kuuluu mukavasti kirjekuoria. Peruskuorien lisäksi löytyy mm. neliökuoria ja E65 -kuori, jota käytetään usein kutsujen postituskuorena. Scandiasta ei löydy rouheata versiota vaan vastaavasti pinnaltaan hieman sileämpi Smooth –versio.

MultiDesign -tuoteperhe on uusin markkinoilla ja valmistetaan Euroopassa. Paperisarja sisältää useita eri paperilaatuja, kuten Multi Design Natural, Multi Design Smooth ja Multi Design Rough. Myös tämän paperin painaminen, foliointi ja preeklaus sujuu ongelmitta ja on hyvä lisä premium-papereiden valikoimaan.

Munken / Paperpap
+ takuuvarma laatu
+ nopeat toimitukset / paperia varastoidaan Suomessa
 kuoria ei varastoida Suomessa

Scandia 2000 / Antalis
+ laajin valikoima kirjekuoria
+ paksumpi ja bulkkisempi paperi kuin Munken
 osa papereista ja kuorista varastoidaan Ruotsissa

MultiDesign / Papyrus
+ haastaa kilpailijat hinnallaan
+ monipuolisin valikoima pintakäsittelyjä / Natural, Smooth ja Rough
 kirjekuoria saatavilla vain Natural -värisävyssä

♥Takaisin blogiin

Linkit:

https://www.arcticpaper.com