Etiketti kruunaa pakkauksen

Etiketit eivät ole pelkästään koriste – ne ovat avainasemassa asiakkaan huomion herättämisessä ja olennainen osa tuotteen tarinaa. Täydellinen etiketti kruunaa pakkauksen.
Tarjoamme räätälöityjä tarraratkaisuja monille teollisuudenaloille, mukaan lukien elintarvike- ja juomateollisuus sekä kosmetiikka- ja lääketeollisuus. Luotettavasti hankitut materiaalit ja ensiluokkainen painojälki eivät ainoastaan tue pakkauksesi ulkoasua, vaan myös vahvistavat brändi-ilmettäsi.

Etiketit valmistetaan yleensä paperitarrasta. Paperitarrojen valinnassa on useita seikkoja, jotka voivat vaikuttaa tilauspäätökseen. Tässä muutamia vinkkejä ja faktoja paperitarroista:

  1. Kierrätettävyys ja ympäristöystävällisyys: Paperitarra on hyvä valinta, jos kierrätettävyys on tärkeää. Voit olla ympäristötietoinen ja silti saada laadukkaan tarraetiketin.
  2. Kiiltoaste: Valitse tarpeisiisi sopiva kiiltoaste. Mattapintainen tarra antaa hillityn vaikutelman, kun taas kiiltävä tarra voi tuoda esiin värit ja tehdä tarroista huomiota herättäviä. Päällystämättömistä tarroista löytyy myös Antique-tarroja, joita käytetään paljon esim. viinipullon etiketteinä.
  3. Liimavaihtoehdot: Valitse tarpeisiisi sopiva liima. Irrotettava liima on kätevä, jos tarraa halutaan siirtää myöhemmin. Pysyvä liima taas takaa, että tarra pysyy paikoillaan pitkään. Erittäin pysyvä liima on hyvä valinta silloin, kun tarraa ei saa irrotettua helposti.
  4. Taustahalkiot ja muotoon stanssatut tarraetiketit: Tarroja on saatavilla sekä ehjätaustaisina että valmiilla taustahalkioilla. Voimme myös ajaa halkioita juuri haluamaasi kohtaan. Muotoon stanssatut tarroilla voit lisätä huomionarvoa – pyöreät tai pyöristetyin kulmin varustetut tarrat ovat erinomainen tapa erottua.
  5. Kustannustehokkuus: Lähtökohtaisesti paperitarra on muovitarraa selkeästi edullisempi materiaali.

Joskus paperitarran ominaisuudet eivät syystä tai toisesta riitä ja tällöin valinta kohdistuu muovitarraan:

  1. Vedenkestävyys: Muovitarra on täysin vedenkestävä, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan kosteuden- ja säänkestäviin tarroihin. Voit käyttää muovitarroja ulkona, kosteissa tiloissa tai vaikka säilytysastioiden merkintöihin. Painopintaa voidaan vielä suojata kiiltävällä tai mattapintaisella laminaatilla joka suojaa sitä UV-säteilyltä ja mekaaniselta rasitukselta.
  2. Kiiltoasteet: Muovitarroja on saatavilla eri kiiltoasteilla mutta on muistettava, että paperin tuntuista päällystämätöntä vaihtoehtoa ei ole tarjolla.
  3. Erilaiset materiaalit ja käyttökohteet: Muovitarroja valmistetaan polypropeenista (PP), polyetyleenitereftalaatista (PET) vinyylistä (PVC), polyeteenistä (PE) ja polyuretaanista (PU). Muovitarroja käytetään esimerkiksi tuotemerkinnöissä, etiketeissä, pitäikäisissä logotarroissa, lattiatarroissa, ikkunatarroissa tai vaikka heijastintarroissa.
Asiantuntijatiimimme auttaa sinua valitsemaan juuri oikeat materiaalit laajasta valikoimastamme, ja voimme ohjata sinut kohti ekologisia ja kierrätettäviä vaihtoehtoja.